Diervriendelijke Make-up Opties

Door Candy Kristel
gecategoriseerd als
100

Velen van ons gebruiken dagelijks make-up, maar hebben we ons ooit afgevraagd hoe deze producten gemaakt worden? Helaas is een hoop make-up op de markt getest op dieren, wat inhoudt dat ze pijn en lijden hebben moeten doorstaan. Gelukkig zien we een stijgende trend naar diervriendelijke producten en bewustwording over dit onderwerp. In dit artikel zullen we enkele geweldige diervriendelijke make-up opties bespreken.

Wat betekent diervriendelijke make-up?

Diervriendelijke make-up, ook bekend als cruelty-free make-up, is make-up die niet is getest op dieren. Dit betekent dat er geen dieren zijn gebruikt in het productie- of testproces van het product. Houd er echter rekening mee dat dit niet betekent dat de producten volledig veganistisch zijn. Veganistische make-up is make-up die geen enkel dierlijk ingrediënt bevat.

De voordelen van diervriendelijke make-up

Naast het voor de hand liggende voordeel dat er geen dieren zijn geschaad bij de productie van diervriendelijke make-up, zijn er nog veel meer voordelen aan het gebruik ervan. Allereerst zijn diervriendelijke producten vaak gemaakt met gezondere ingrediënten en geen schadelijke chemicaliën. Verder ondersteun je met je aankoop merken die zich inzetten voor het welzijn van dieren.

Ethica Beauty

Een fantastische bron voor diervriendelijke make-up is Ethica Beauty. Voor elke stap in je routine hebben ze een product dat 100% diervriendelijk is. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe foundation, lippenstift of mascara, je kunt er zeker van zijn dat er geen dieren zijn geschaad in het maken van hun producten.

Milani Cosmetics

Voor degenen met een kleiner budget is Milani een uitstekende optie. Hoewel ze goedkoper zijn, bieden ze nog steeds een indrukwekkend aanbod van cruelty-free make-up. Milani’s producten zijn ook veganistisch, wat een bonus is voor degenen die ook dierlijke ingrediënten willen vermijden.

E.L.F Cosmetics

E.L.F Cosmetics is een ander betaalbaar merk dat een breed scala aan diervriendelijke producten aanbiedt. Dit merk heeft geen producten die op dieren zijn getest. Bovendien zijn al hun producten ook veganistisch, wat betekent dat ze geen dierlijke ingrediënten bevatten.

Conclusie

Aan het einde van de dag hebben we als consumenten de kracht om te kiezen welke merken we steunen. Door te kiezen voor diervriendelijke make-up, geven we niet alleen een signaal af dat dierenproeven niet acceptabel zijn, maar dragen we ook bij aan een meer ethische en duurzame wereld. De volgende keer als je gaat winkelen, neem dan even de tijd om de labels te lezen en te zoeken naar het cruelty-free symbool. Een kleine verandering in jouw aankoopgewoonten kan een enorm verschil maken voor het welzijn van dieren wereldwijd.

Geschreven door Beauteholic’s | Contact ons op info@beauteholic.nl