Fouten bij Haren Kleuren Vermijden

Door Candy Kristel
gecategoriseerd als
341

Het is belangrijk om de kleurkwaliteit te behouden voor de lange termijn en vermijd de mogelijke schade aan je haar. Een geweldige kleur op je haar ziet er prachtig uit en maakt het haar er gezond uitzien dankzij de shine en luster, maar vaak doen mensen fouten als ze hun haar kleuren. Dit kan onomkeerbare schade veroorzaken aan uw haar en leiden tot problemen met haaruitval. Hieronder volgen enkele misvattingen waar u op moet letten bij het kleuren van uw haar.

Fout 1: Het Kiezen van de Verkeerde Kleur

Als je geen professionele haarkleur-oplossingen krijgt, comprimeer je de kwaliteit van de kleur die je krijgt. Vooral als je van donker naar licht gaat, moet je het proces een stap per stap benaderen zodat je haar er levend uitziet. Als je van nature donker haar hebt, moet je lichtere tinten kiezen om ervoor te zorgen dat je haar geen warmte of schade ondergaat.

Fout 2: Apparatuur Gebruiken die Niet Gemaakt is voor Haren KLEUREN

Het gebruik van een verkeerd apparaat nadat je je haar hebt gekleurd, kan de kwaliteit van je haarkleur aantasten. Als je professionele haarkleurapparatuur gebruikt, voorkom je mogelijk ook schade aan de apparatuur. Als je een kleuring liever thuis doet, moet je eerst advocaat om de juiste producten te gebruiken.

Fout 3: Geen Testen Doen voordat je je Haar Kleurt

Het belangrijkste is om goed voorbereid te zijn voordat je je haar kleurt. Doe voor de zekerheid tests op de plooi van de arm of de onderarm om te voorkomen dat er problemen voordoen met de kleuren. Als je ziet dat er problemen zijn met de kleur, stop dan meteen met het kleuren van je haar.

Fout 4: Je Haar KLEUREN zonder Bene MENDE Chemische Behandelingen

Gebruik nooit direct haarverf op je haar, omdat het je haar beschadigt en het haar na verloop van tijd geel of vuil verkleurt. Hoewel veel mensen beweren dat het gebruik van chemische behandelingen geen verschil maakt, kun je erop vertrouwen dat het op de lange termijn echt een grote verschil maakt. Het is beter om je haar te behandelen met een behandeling die gemaakt is om het kleuren van je haar te beschermen.

Fout 5: Je Haar Constant Kleuren

Het constant kleuren van je haar kan er voor zorgen dat je haar beschadigd raken, dus het is het beste om je haar zo min mogelijk te kleuren. Probeer ook een paar processen te vermijden zoals strijken, stijlen en andere processen die de kleur kunnen vervagen. Je moet ook altijd producten gebruiken die zijn gemaakt voor het type kleur dat je hebt, om kleurverlies te voorkomen.

Fout 6: Verkeerde Haarverf Kiezen

Het is belangrijk om de juiste haarverf te kiezen als je je haar gaat kleuren. Koop nooit huismerk of goedkope haarverf omdat deze gassen kunnen bevatten die schadelijk zijn voor je haar en je gezondheid. Ook kun je beter professionele haarverf kopen omdat deze meer kwaliteit bevat dan de goedkope haarverf, waardoor je haar eruit zal zien, voelen en het gezonder zal zijn.

Fout 7: Geen Slaapmuts of Stressors Gebruiken na het Kleuren van je Haar

Slaapmutsen of stres-oren moeten worden gebruikt om je haar te beschermen tegen schadelijk uv-licht dat verkleuring kan veroorzaken. Dit is vooral belangrijk als je van buiten komt in de zon of als je zwemt. Je moet een hogere SPF-factor gebruiken om je haar te beschermen tegen schade veroorzaakt door een lage SPF.

Fout 8: Geen Haaruitspoelen Gebruiken na het Kleuren

Na het kleuren van je haar, moet je altijd een haaruitspoeling gebruiken om ervoor te zorgen dat de kleur langer meegaat. Dit voorkomt ook vervaging van de kleur. De haaruitpoeling voorkomt ook en voorkomt dat de kleur dunner wordt veroorzaakt door verwarmingsapparatuur. Haaruitpoeling voegt ook extra voedingsstoffen toe aan het haar, wat het eruitzien en voelen verbeterd.

Fout 9: Verkeerde shampoos en conditioners

Het kan ook schadelijk zijn als je verkeerde shampoos en conditioners gebruikt na het kleuren van je haar. Het is beter om kleurbeschermende shampoos en conditioners te gebruiken, omdat deze ervoor zorgen dat het haar schadelijke chemicaliën vermijdt en de kleur langer behouden blijft. Shampoos die lichtgevoelige stoffen bevatten, zoals chloor en zuurstof, verkleuren het haar, dus pas op met het ingrediënten die je aan je haar toevoegt.

Fout 10: Verkeerde haarstyling technieken

Het gebruik van verkeerde stylingtechnieken kan ook schadelijk zijn voor de kleur van je haar. Vermijd het gebruik van te veel hitteapparatuur om schade aan je haar te voorkomen. Draag ook een haarstijltang als je krullen wilt maken, en toepassen van chemische producten als je haar zou willen verven.

Fout 11: Geen goede haarverzorging

Goede haarverzorging is ook belangrijk na het kleuren van je haar. Je haar moet gekamd worden na het baden, en je moet regelmatig vochtinbrengende producten gebruiken om het haar gezond te houden. Breng ook een goede conditioner aan na het kleuren van je haar, zodat het haar kan herstellen van de schade die het heeft opgelopen tijdens het kleurproces.