Nagelkloofjes – Hoe kom je er voorgoed vanaf?

Door Candy Kristel

Helaas is dit een veelvoorkomend probleem bij veel vrouwen – de nagels kloven af en veroorzaken elke keer dat je ze aanraakt pijn. Als je ooit je panty hebt moeten aantrekken met kapotte nagel dan weet je heel goed zeer dat kan doen. Lees verder om te zien hoe je dit kunt voorkomen en er zelfs voorgoed vanaf kunt komen.

Nagelkloofjes – waarom gebeurt het?

Vrouwen slaan deze fase van handverzorging vaak over. De meest voorkomende fout is te denken dat de aankoop van “hand- en nagelcrème” het probleem van gedroogde, afvallende huid zal oplossen. Helaas is een handcrème vaak niet voldoende om onze beschadigde huid te genezen. Het is goed om te weten wat de meest voorkomende redenen zijn voor een droge huid:

  • huishoudelijk werk doen zonder handschoenen ( wondjes en schrammen);
  • het gebruik van sterke reinigingsmiddelen en detergenten (slecht voor handen, nagels en nagelriemen);
  • het gebruik van een nagellakverwijderaar met aceton (vrijwel elke nagellakverwijderaar heeft een negatieve invloed op het uiterlijk van de nagelriemen);
  • het gebruik van zepen met een uitdrogend effect – ze drogen niet alleen de handen, maar ook de huid rond de nagels uit;
  • nagels bijten – dit doen we zonder er bij na te denken, als we gestrest of nerveus zijn;
  • kantoorwerk – wanneer de handen vaak in contact komen met papier, drogen ze sneller uit en herstellen ze zich langzaam omdat het papier de beschermende laag van de opperhuid beschadigt.

Nagelkloofjes – een signaal van ons lichaam?

Als we goed voor onze handen en nagels zorgen en je nog steeds geen resultaat ziet kan dat een teken zijn dat het probleem dieper zit dan we dachten. In dit geval kan er sprake zijn van slechte voeding of onvoldoende aanvulling. Ons lichaam stuurt ons vaak signalen en misschien zijn nagelkloofjes daar wel één van? Het is mogelijk dat er een tekort is aan vitaminen (A, E en B). Als jouw nagelriemen ondanks de juiste verzorging blijven kloven, is het het beste om naar bepaalde supplementen te grijpen. Een goed idee zou ook zijn om te beginnen met het drinken van paardenstaart en brandnetel.

Nagelkloofjes – hoe kom er vanaf?

De snelste manier om er vanaf te komen is door je nagels goed te knippen. Voordat je ze knipt kun je ze eerst wat verzachten, ofwel met een nagelriemverzachter of door je nagels te weken in warm water met een delicate, natuurlijke zeep en olie. Droog vervolgens je handen en knip je nagels met een scherp nagelschaartje. Wees voorzichtig, knip ze niet te diep, want het kan de nagelmatrix beschadigen.

Masseer je nagels dagelijks met olie in. Je kunt ook een speciaal serum met een pen applicator kopen. Op deze manier worden je nagelriemen voortdurend gehydrateerd.

Je kunt ook een speciale nagelcrème gebruiken, bijna alle cosmeticamerken hebben deze in hun aanbod. Breng regelmatig aan om de algemene conditie van je nagels en handen te verbeteren. Zulke crèmes moet je voor het slapen gaan opdoen zodat ze ’s nachts de tijd hebben om geabsorbeerd te worden.

Een andere goede oplossing voor de droge huid is een traditionele vitamine A-zalf. Masseer dicht bij de nagelriemen in de huid. Het zou de huid moeten verzachten zodat ze niet meer klooft.

Het drinken van vers aloë vera sap is een andere goede manier. Je kunt er ook je nagels in weken. Dit sap heeft sterke hydraterende en herstellende eigenschappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *