‘No make-up’ make-up regels

Door Candy Kristel
gecategoriseerd als
2112

Veel vrouwen zijn grote fans van natuurlijk ogende make-up. Blijf verder lezen als je wilt weten hoe je dit kunt bereiken.

Het gebeurt vaak dat we ons op school of op ons werkplaats aan een bepaalde dress code moet volgen. We moeten voorzichtig levendige kleuren en onze schoenen moeten zwart en gepolijst zijn. ‘Geen make-up’ make-up zou een perfecte keuze zijn. Het betekent niet dat we moeten stoppen met het gebruik van onze favoriete Mac lipstick. Natuurlijk kan dat niet. Kies gewoon de schaduw die bij de rest van je uiterlijk zal passen.

nomakeup

Stap no. 1

De eerste regel voordat je make-up aanbrengt is om de huid te hydrateren. Een gehydrateerde huid zal de foundation beter houden en het zal voorkomen dat het gaat afschilferen. Breng vervolgens je favoriete lichte, medium dekkende foundation aan. We willen geen product met een maximale dekking, omdat dit een ‘masker effect’ kan geven. Het is belangrijk om een foundation te kiezen die een tint lichter is dan je huidskleur. Bij het kopen van de foundation moet je kijken hoe goed het overeenkomt met de huid van je hals. Ons gezicht of handen kunnen gebruind zijn en het verspreiden van cosmetica op die delen van het lichaam zal geen nauwkeurig beeld geven of het product geschikt is voor je is of niet.

Stap nr. 2

Verberg gebieden die moeten worden bedekt, zoals donkere kringen onder de ogen of huidverkleuringen. Egaliseer vervolgens alles met een getransduceerde poeder. Doe een extra laag poeder op de T-zone waar de huid olieachtig kan zijn. Op je lippen kun je een lippenbalsem of lipstick in neutrale, beige kleur gebruiken.

Stap no. 3 vergeet je ogen niet

Een matte, aardekleur oogschaduw en een zwarte mascara gaan goed samen met de ‘no make-up’ make-up look. Vergeet niet dat bescheidenheid de sleutel is tot een natuurlijke, gezonde uitstraling. Te veel bronzer of een donkere oogmake-up kunnen je natuurlijke make-up volledig ruïneren.

Stap no. 4 Optioneel

Je kunt een klein beetje roze blush toevoegen op de wangen voor een fris en jeugdig uiterlijk. Om wat glans toe te voegen aan je make-up kun je een kleine hoeveelheid highlighter op je jukbeenderen en onder je wenkbrauwen toepassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *