Hit onder Bloggers! Best Gesteste & Zelfgemaakte Gezichtstoners [DIY]

Door Candy Kristel
gecategoriseerd als
1445

Toen de hele wereld gestopt was met het gebruik van toners voor de huid (mede als gevolg van de introductie van de eerste micellaire watertjes), zijn beautybloggers in actie gekomen om toners te verdedigen. Dit bewijst dat toners best wel belangrijk zijn in de huidverzorgingsroutine en gewoonweg … onvervangbaar zijn. Je kunt zelf toners maken met tal van voordelen voor je huid. Zin om te kijken wat de beauty bloggers gebruiken voor skin toners? Hier zijn enkele beproefde, zelfgemaakte toners voor verschillende huidtypen.

Zelfgemaakte gezichttoners – voordelen

Een toner voor het gezicht is een onmisbaar onderdeel van een dagelijkse huidverzorgingsroutine. Bloggers laten zien dat veel huidproblemen en allerlei huidproblemen het gevolg kunnen zijn van het niet gebruiken van een toner. Een toner voor het gezicht kalmeert de huid na een dagelijkse verwijdering en reiniging van de make-up, en kalmeert, brengt de pH in balans, verzacht de huid en maakt deze klaar voor de volgende behandelingen. Een gezichtstoner kan het werk van talgklieren regelen, de huidporiën laten krimpen, de laatste onzuiverheden weghalen, het gezicht doen laten stralen, de productie van talg controleren, voeden, verzachten en ontstekingen tegengaan…. de lijst met goede dingen gaat maar door. De keuze van de juiste toner voor het juiste huidtype is de sleutel tot succes.

DIY – zelfgemaakte kamilletheoner voor de vette & gemengde huid

 • een glas gedestilleerd water,
 • twee eetlepels gedroogde kamille.

Laat het mengsel koken; wanneer het licht afkoelt (ongeveer 80 graden), giet je het water over de kamille en laat het ongeveer 20-30 minuten onder een deksel inwerken. Zeef de kruiden, giet de vloeistof in een fles en wanneer het afkoelt – dep je de huid van je gezicht ermee schoon. Kamilletoner verlicht de geïrriteerde huid, geneest kleine acnelittekens, reguleert de werking van de talgklieren en verlicht het gezicht.

DIY – zelfgemaakte lauriertoner voor de acne-gevoelige huid

 • een paar laurierbladeren (4-5),
 • een glas gedestilleerd water.

Doe de bladeren in een glas en giet er heet, gedistilleerd water over. Haal de bladeren eruit en laat het water afkoelen. Een lauriertoner kan je huid licht uitdrogen en een gevoel van strakheid geven – dus als je huid gevoelig is voor uitdroging of irritatie moet je dit niet elke dag gebruiken; om de twee of drie dagen is voldoende. Je kunt de toner ook alleen op de acnelittekens aanbrengen. Gebruik voor een mildere versie minder laurierbladeren.

DIY – zelfgemaakte groene thee toner voor de acne-gevoelige huid

 • een eetlepel biologische groene thee,
 • 100 ml water.

Kook water en laat het een beetje af te koelen (ongeveer 80 graden Celsius is het beste). Zeef de theebladeren en bewaar het vocht in de koelkast – na een week moet je een nieuwe toner bereiden met verse bladeren.

DIY – zelfgemaakte rijsttoner voor een droge huid

 • 100 gram biologische rijst,
 • een glas warm water.

Giet gekookt water over de rijst en laat het enkele uren (bij voorkeur de hele nacht) inwerken – bedek met een deksel of een katoenen doek. Vergeet niet om de het mengesel voor het slapen gaan en na het wakker worden te mengen. Deze milde toner is maar drie dagen te gebruiken. Daarna moet je een nieuwe maken. Het verzacht, voedt en revitaliseert de huid.

DIY – zelfgemaakte peterselietoner tegen veroudering van de huid

 • een bos verse peterselie,
 • een glas koud water.

Hak de peterselie zo fijn mogelijk fijn. Giet er koud water overheen, bedek het met een doek en zet het een paar uur opzij. Zeef het daarna met behulp van een vergiet met kleine gaatjes en giet het in een fles. Zo’n zelfgemaakte toner is een rijke bron van vitaminen en waardevolle mineralen. Het heeft een hydraterende, verzachtende, revitaliserende en anti-aging werking.

DIY – zelfgemaakte appeltoner voor de rijpe huid

 • één geschilde appel,
 • twee eetlepels rozen- of toverhazelaarhydrosol,

Snijd een appel in kleine stukjes, doe ze in een klein potje, giet ze in een glas water en laat koken. Laat het afkoelen, zeef en verrijk met hydrosolen (toverhazelaarhydrosol voor de verouderende en vette huid; rozenhydrosol voor de vale en droge huid).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *