Hoe kom je van droge en gebarsten lippen af?

Door Candy Kristel
gecategoriseerd als
1288

Gebarsten lippen is een probleem waar de meeste mensen wel eens last van hebben en dan met name in de winter. Meestal zijn deze het gevolg van verkeerde cosmetica en lage temperaturen. Normale lipglosses en lippenstiften beschermen de lippen niet tegen vorst en andere schadelijke invloeden. Kies daarom voor verzorgingsproducten met vitaminen en plantenextracten (bijv. teunisbloempjes). Hoe kan ik gebarsten lippen voorkomen en genezen?

Gebarsten lippen – de oorzaken

Gebarsten lippen kunnen vele oorzaken hebben. oorzaken zoals bijvoorbeeld:

  • te lang in droge ruimtes of in koude omstandigheden zitten,
  • te kruidige en zoute gerechten eten,
  • buiten de likken lippen,
  • hormonale onbalans,
  • vitamine B-tekort,
  • overgevoeligheid voor de ingrediënten van lippenstift en andere lipcosmetica,
  • gebruik van alcoholhoudende lippenstift.

Gebarsten lippen – de remedies

Er zijn vele manieren om van gebarsten lippen af te komen. In de drogisterij kun je kant-en-klare lipscrubs kopen. Maar je kunt het net zo goed zelf thuis maken – het enige wat je daarvoor nodig hebt is bruine suiker en olijfolie. Je kunt ook een zachte tandenborstel gebruiken die de dode en droge huid verwijdert. Op deze manier bereidt je jouw lippen voor op hydratatie. Voor het beste resultaat moet je twee keer per week een lipscrub gebruiken.

Zodra je lippen schoon zijn, is het tijd voor hydratatie en herstel. Breng honing aan op je lippen en zorg ervoor dat het daar zo lang mogelijk blijft. Het is goed om één keer per week een dikke laag balsem, universele crème, vitamine A-zalf of vaseline aan te brengen. Doe een lippenbalsem met een UV-filter op voordat je de deur uitgaat.

Gebruik dagelijks een goede lippenstift. Kies voor ene product voor zeer droge lippen op basis van vaseline. Als je lippen overmatig droog zijn en de hoeken gebarsten, dan kun je een milde, hypoallergene crème en een mild antisepticum aanbrengen, bijvoorbeeld theeboomolie. Doe het meerdere keren per dag.

Om de conditie van je lippen zo snel mogelijk te verbeteren, bijt je een stukje sinaasappel tussen je lippen. Hierdoor krijgen je lippen al na enkele minuten weer gezonde voeding binnen. Hoewel het een effectieve methode is kun je natuurlijk niet de hele dag met een sinaasappelpartje tussen je lippen rondlopen. Dit is echt alleen als je snel een effect wil bereiken, en dan bij voorkeur thuis.

Je kunt gebarsten lippen krijgen als je niet genoeg hebt gedronken. Om dit te voorkomen of op te lossen moet je minstens 1,5 liter water per dag drinken.

Gebarsten lippen – de oplossingen

Gebarsten lippen moeten goed ingesmeerd worden. Vroeger werd ganzen- of eendenvet gebruikt, maar tegenwoordig wordt kokosolie, olijfolie of karitéboter gebruikt. Al deze producten zijn bij de meeste drogisterijen verkrijgbaar. Je moet je lippen zo vook mogelijk daarmee insmeren.

Zoals gewoonlijk bij cosmetica is het de moeite waard om te kijken wat er allemaal inzit. Als er alcohol in zit kun je het product beter niet op je gebarsten lippen smeren, omdat ze de toestand van je lippen kunnen verslechteren. Als het gaat om lipverzorging is het goed om alleen eetbare producten te gebruiken, zoals honing, wat een natuurlijke bron van veel voedingsstoffen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *