Hoe zou elke huidverzorgingsroutine in de avond er uit moeten zien?

Door Candy Kristel

De avondverzorgingsroutine zorgt dat de huid gereinigd wordt en voor de nacht tot rust komt. Hoe moet de avondverzorgingsroutine er uitzien?

Reinigen

Dit is het belangrijkste stadium in de avondverzorgingsroutine. Reiniging maakt het mogelijk om talg, dode huidcellen, make-up en stof dat zich de hele dag op het gezicht heeft vastgezet, te verwijderen. Als je je gezicht niet regelmatig en goed schoonmaakt, zal make-up er nooit uitzien zoals je zou willen. Om teleurstellingen te voorkomen, kies je een face wash die past bij jouw huidtype. Water is net zo belangrijk; gedestilleerd water is het beste.

Vocht inbrengen

Ongeacht het huidtype, moet je jouw huid hydrateren. Een nachtcrème moet geconcentreerder zijn en een rijkere samenstelling hebben dan een dagcrème om de huid maximaal vochtig te houden. Breng het onmiddellijk na een bad aan, want dan absorbeert de huid alle waardevolle ingrediënten gemakkelijker. De kwetsbare huid rond de ogen heeft ook extra aandacht nodig. Kies voor crèmes die voor dit deel van een gezicht zijn ontworpen. Een beetje van een product op het gezicht aanbrengen is genoeg. Voor een nog beter resultaat gebruik je een serum dat nog rijker is dan een gewone vochtinbrengende crème, maar je kunt deze alleen aanbrengen op zeer droge delen van het gezicht en de hals. Gezichtsmaskers die één of twee keer per week gebruikt worden verrijken jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Haarverzorging

Als jouw haar de neiging heeft om te breken en te klitten, gebruik dan een spray conditioner na het wassen van het haar. Dan kun je daarna makkelijker borstelen en het beschermt de vlechten tegen beschadiging. Een losse, lage paardenstaart is een goed nachtelijk kapsel als je lang haar hebt.

Je hebt je schoonheidsslaapje nodig…

Niets is zo goed voor de gezichtshuid als slaap. Om de effecten te zien moet je minimaal 7-8 uur per dag slapen en voor 23.00 uur naar bed gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *