Retinol voor beginners: alles wat je erover moet weten. Onze TOP 5 gezichtsserums met retinol

Door Candy Kristel
gecategoriseerd als
1385

Op het gebied van schoonheid… is er weinig veranderd. Er is nog steeds geen andere verjongende substantie die krachtiger is dan het welbekende retinol. Misschien is de reden daarvoor retinol zelf: het werkt perfect en stelt bijna 100% van de vrouwen die het gebruiken tevreden. Zonder twijfel is retinol de sleutel naar een huid die er jeugdig uitziet. Het ondersteunt de zelfvernieuwende processen van de huid continu. Waar komt deze kracht van retinol vandaan? Van de mogelijkheid om diep door te dringen in de huid waar het de kleine (maar hele belangrijke) fibroblasten stimuleert en uitdaagt om meer effectief te werken. Deze fibroblasten zijn cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van collageen, elastine en (zelfs!) hyaluronzuur in de lederhuid. We weten allemaal heel goed dat dit trio de huid jong, soepel, gehydrateerd en vlekkeloos maakt.

Weet jij genoeg over retinol? Ken je alle voordelen van vitamine A? Waar komen alle negatieve roddels over retinol vandaan? Op welk tijdstip kun je vitamine A het best gebruiken? Waarom is retinol het meest effectief in gezichtsserums? En tot slot, hoe kies je het beste gezichtsserum met retinol?

Vraag & Antwoord: RETINOL

1. Waarom moet je huidverzorgingsproducten met retinol gebruiken?

Veel schoonheidsspecialisten en dermatologen zoals bijvoorbeeld Shani Darden (een bekende dermatoloog die veel beroemdheden behandelt) blijven praten over de uitstekende prestaties van retinol. Deze specialisten raden het gebruik van een gezichtsserum met retinol aan, niet alleen als je diepe rimpels hebt maar al veel eerder. Dit betekent dat vrouwen die de 30 zijn gepasseerd ook een gezichtsserum met retinol kunnen gebruiken om af te rekenen met andere problemen dan alleen veroudering. Ze kunnen bijvoorbeeld producten met retinol gebruiken om acné tegen te gaan.

Daarnaast verminderd de productie van collageen en elastine als we de 25 passeren. Retinol stimuleert de synthese van deze twee proteïne en daarom kan een product met deze vitamine gebruikt worden om veroudering tegen te gaan. Het is bewezen dat retinol rimpels vertraagt en daarom is het een goed idee om de huid van het gezicht al met een gezichtsserum met retinol te behandelen voordat je 30 wordt. Één ding is zeker, als je ziet dat de fijne lijntjes dieper beginnen te worden moet je jezelf onderdompelen in retinol.

2. Hoe begin je behandeling met retinol?

Als eerste moet je jezelf bewust zijn van de krachtige huidvernieuwende eigenschappen (retinol stimuleert cel vernieuwing), retinol werkt sterker dan je misschien zou verwachten. Daarom raden specialisten aan om het geleidelijk te introduceren in je dagelijkse schoonheidsritueel. Wat betekent dat? Als je huid geen pijn doet en je hebt na het eerste gebruik geen rode plekken, kun je elke avond retinol gaan gebruiken. Neem na 2-3 dagen een pauze om de behandeling later weer op te starten. Na ongeveer 2-3 weken zou je het serum elke avond moeten kunnen gebruiken. Natuurlijk heeft de hoeveelheid retinol dat het huidverzorgingsproduct bevat ook invloed op de tijd die je moet nemen om de huid aan retinol te laten wennen. Maar het staat in ieder geval vast dat een geleidelijke opbouw van retinol geen ongunstige effecten heeft.

3. Kan retinol een negatieve invloed hebben op mijn huid?

Dit kan, maar alleen als het op een verkeerde manier gebruikt wordt. Het is een feit van retinol een synoniem is voor verjonging en de oplossing is tegen rimpels. Het werkt ook tegen acné en allerlei types pigmentvlekken, maar als je het ’s ochtends gebruikt en je de huid daarna niet beschermd met een SPF bereik je niet de resultaten die je wil bereiken. Met andere woorden: als je retinol verkeerd gebruikt kan de huid roodheid en irritaties ontwikkelen maar dit gebeurt alleen als de huid wordt blootgesteld aan de zon.

Er zijn tegenwoordig veel huidverzorgingsproducten die claimen retinol te bevatten. Onze lijst van gezichtsserums met retinol bestaat uit producten die retinol in de beste en veiligste vorm bevatten. Gebruik het voor het slapengaan en gebruik ’s ochtends een zonnebrandcrème. Je zou ook een zonnebrandcrème moeten gebruiken als je geen gezichtsserum met retinol gebruikt. Bescherming tegen UV-straling is essentieel om de huid te beschermen tegen één van haar grootste vijanden: zonlicht.

Het serum dat bovenaan in de lijst staat en het meest wordt aangeraden is het Gezichtsserum met Retinol van Nanoil. Het werkt tegen veroudering, het werkt als een facelift: verjongend, gaat vrije radicalen tegen en vermindert rimpels zichtbaar. Dit gezichtsserum is geschikt voor alle huidtypes, inclusief de verouderde huid die slap is, acné heeft en de eerste tekenen van veroudering vertoont.

Het gezichtsserum met retinol van Nanoil is een huid behandeling voor iedereen in de leeftijd 20, 30, 40 en 50. Gebruik het wanneer je van rimpels en pigmentvlekken af wil komen. Je kunt het Gezichtsserum met Retinol van Nanoil ook gebruiken als je jouw fijne huid wil beschermen tegen uitlaatgassen, smog en andere stedelijke vervuiling. Tot slot: als je een product zoekt dat helpt om de talgproductie te balanceren en cel vernieuwing te stimuleren kun je ook het Gezichtsserum met Retinol van Nanoil gebruiken.

product website: www.nanoil.nl

Het Retinol Reform van Shani Darden is een duur gezichtsserum dat dagelijks door veel beroemdheden gebruikt wordt. Het wordt aanbevolen, dit verrast je vast niet, door de bovenstaande dermatoloog, Shani Darden. Het gezichtsserum bevat 2.2% retinol en de formule is zacht maar effectief in het verjongen en verminderen van rimpels. Daarnaast repareert dit gezichtsserum met retinol oneffenheden in de huidstructuur, stimuleert het cel vernieuwing en vermindert het littekens door acné. In Retinol Reform wordt de retinol gemengde met 2% melkzuur waardoor het serum de huid ook verzacht en verhelderd.

Een ander bekend gezichtsserum is het Retinol Youth Renewal Serum van Murad. Dit serum minimaliseert fijne lijntjes en verminderd diepe rimpels. Het gezichtsserum met retinol ontvangt hoge cijfers van veel beauty bloggers die zeggen dat het serum de huid egaal maakt en een jeugdige uitstraling geeft. Deze zachte en weldoordachte formule is geschikt voor alle huidtypes. Het wordt zelfs getolereerd door de gevoelige huid. Dankzij de Retinol Tri-Active technologie is dit gezichtsserum met retinol van Murad effectief in het verminderen van alle tekenen van veroudering die zichtbaar worden op het gezicht. Andere voordelen van het Retinol Youth Renewal Serum zijn een soepelere huid en een betere hydratatie van de huid (door hyaluronzuur).

Overnight Retinol Oil is een olie/serum van Pixi die de eerste tekenen van veroudering vertraagt. Dit huidverzorgingsproduct stimuleert de zelfvernieuwende processen van de huid en reduceert rimpels en fijne lijntjes. Daarnaast laat het de huid stralen en geeft het de huid energie. Dit is één van de beste gezichtsserums voor een droge en rijpere huid omdat de oliën de hydratatie verbeteren en ervoor zorgen dat de huid geen vocht verliest. Overnight Retinol Oil bevat ook een aantal peptiden en ceramiden die de huid er jong uit laten zien, gehydrateerd en soepel houden. Dit gezichtsserum bevat retinol maar ook een aantal oliën: amandel, zonnebloem en jojoba. De formule is verrijkt met plantenextracten die een anti oxidatieve werking hebben en vitamine E die (net als retinol) werkt tegen veroudering.

The Ordinary is zonder twijfel op dit moment één van de meest populaire merken wat betreft cosmetica. Ze hebben een aantal vormen van retinol in hun producten. Één van de serums met een lage concentratie retinol is Retinol 0.5% in Squalane van The Ordinary. Dit is een perfect serum voor beginners en voor een jonge huid die geteisterd wordt door acné en littekens door acné. Het gezichtsserum Retinol 0.5% in Squalane is een watervrije oplossing die lichtgewicht is en snel intrekt. Het heeft een subtiel anti-aging effect en is goed in het vernieuwen van de huid. Dit gezichtsserum vermindert fijne lijntjes, verbetert de veerkracht en voorkomt pigmentvlekken door de zon. Het gezichtsserum van The Ordinary maakt de huid heerlijk zacht en goed gehydrateerd. Als je het regelmatig gebruikt krijg je een stevige huid met zichtbaar minder diepe poriën.