Gouden regels voor de droge huid

Door Candy Kristel
gecategoriseerd als
1971

Stel je eens voor dat je wakker wordt in de ochtend en je merkt hoe ruw en gespannen je huid is. Dat zou inderdaad een wake-up call moeten zijn om een gezonde en effectieve huidverzorgingsregime te starten. Als je bepaalde stappen verwaarloost kan dat een desastreus domino-effect voor de huid veroorzaken.

Ten eerste is het belangrijk om goede huidverzorgingsproducten te kopen. Elke avond moet je de sporen van je make-up verwijderen en vuil met een zachte, alcoholvrije gezichtsreiniger elimineren. Gebruik nooit een gewone zeep of douchegel. Ze bevatten vaak agressieve chemicaliën wat zal leiden tot droge plekken op je wangen en kunnen ook oogirritatie veroorzaken. Ten tweede zou het gebruik van een vochtinbrenger van hoge kwaliteit twee keer per dag net zo natuurlijk moeten zijn als je tanden poetsen.

rupcare_10 rules
Een keer per week moet je je ontdoen van de geëxpandeerde huid met een gezicht scrub. Er zijn vele online recepten hoe je een perfecte, zelfgemaakte scrub te maken, maar de meeste van hen zijn te grof om gebruikt te worden op de gevoelige gezichtshuid. Je wilt niet dat je gezicht bedekt is met krassen en rode vlekken.

Moddermaskers kan ook de conditie van je huid verbeteren

Deze zijn gemaakt van vulkaanas die gedroogd werd in de zon en die vol vitaminen en micro-elementen zit. Je kunt bijvoorbeeld het French Green Mud Mask eenmaal per week toepassen om je huid te hydrateren en te ontgiften. Er zijn een groot aantal verschillende maskers die voor verschillende doeleinden dienen.
Velen van ons realiseren zich niet dat de huidverzorging van binnenuit moet komen. Je kunt geen positieve veranderingen zien als je je alleen richt op crèmes en reinigingsmiddelen, maar het dieet vergeet. Als je huid is uitgezakt en er moe uitziet, zijn dat de eerste tekenen dat je uitgedroogd bent. De volgende keer dat je dorst krijgt moet je een flesje water pakken in plaats van je dagelijkse Red Bull. Vervang junkfood door vers fruit en biologische groenten.

Preventie staat voorop, dus je moet blootstelling van je gezicht aan de zon minimaliseren als je geen SPF zonnebrandcrème draagt. Het lijkt misschien onbelangrijk, als je nog jong bent, maar als je ouder wordt zul je hier dankbaar voor zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *