Alles wat je moet weten over foundation

Door Candy Kristel
gecategoriseerd als
1691

Make-up techniek is niet eenvoudig en soms duurt het jaren om het te leren. We experimenteren met verschillende cosmetica en maar meestal krijgen we niet het effect zoals was voorspeld. Foundation is een van die beauty producten die perfect moet worden afgestemd, anders kan het je hele look verpesten. Weet jij hoe je de juiste kiest?

Hier is alles wat je moet weten bij de aankoop van de ultieme foundation

Lionesse-Beauty

Stap één – reiniging van de huid

Voordat je iets op je gezicht smeert, moet je ervoor zorgen dat de huid perfect schoon en gehydrateerd is. De meest effectieve reinigingsmethode is het gebruik van de gezicht scrub. Deze methode kan alle dode cellen en onzuiverheden te verwijderen, zodat de make-up beter hecht aan de huid. Dan, moet je ervoor dat je je huid diep hydrateert. Besteed aandacht aan de droge gebieden van je gezicht, vooral de wangen en rond je neus. Je wilt niet dat je foundation afschilfert en droge plekken maakt op de huid.

Stap 2 Match van de foundation met het type van je huid

Er zijn verschillende huidtypes en elk van hen heeft verschillende behoeften. Als je huid droog is moet je een op olie gebaseerde foundation kiezen. Aan de andere kant, als je een gecombineerde huid hebt die glimt in de T-zone, kies dan een matterende vloeistof poeder. We kunnen de vloeistoffen ook onderscheiden in volledig, medium of licht dekkend. Als je veel te verbergen hebt, kun je een volledige dekkende poeder of een goede concealer gebruiken. Je moet ook aandacht besteden aan de ingrediënten van de foundation. Hoe meer natuurlijke ingrediënten hoe beter. Bepaalde huidtypes zijn gevoelig voor uitbraken bij het gebruik van bepaalde soorten foundation.

Stap 3 Kies de juiste kleur

Het lijkt misschien onmogelijk om de kleur van de foundation af te stemmen op de huid, maar dit is niet waar. De belangrijkste regel is dat je de foundation niet uitprobeert op je gezicht of hals, maar aan de achterkant van je pols. Je gezicht kan zijn gebruind en kunstlicht doet ook niet veel goed. Als het product goed past op je handen, betekent dat het de juiste tint voor je is.

Stap 4 Gebruik verschillende tinten, afhankelijk van het seizoen

De foundation die je gebruikt tijdens de winter kan een beetje te licht zijn voor de zomer. Ook kan de vloeistof poeder die je tijdens de late lente hebt gekocht een gezichtsmasker creëren op je bleke winterhuid. Het zou geweldig zijn als je hetzelfde product hebt in 2 tinten – lichter en donkerder en te gebruiken volgens het seizoen.

Stap 5 Gebruik het gezicht primer

Als je wilt dat je make-up veel langer blijft zitten, gebruik dan een gezichtsbasis. Je zult zien dat je make-up niet hoeft worden bijgewerkt en dat het er nog fris zal uitzien, zelfs in de avond.

Stap 6 Applicatie methoden

Het is zeer persoonlijk en iedereen houdt van andere manier van aanbrengen van een foundation. Vloeibare foundations kunnen worden aangebracht met een dikke borstel of een vochtige beauty blender. Mousse en crème-achtige foundations werken het beste wanneer door ze tussen je vingers op te warmen en gelijkmatig te verdelen over je huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *